Kategorije
Novosti

”Marčanci” treći na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U organizaciji Zagrebačkog streljačkog saveza, dana 17. i 18.09.2022.godine, na automatiziranoj streljani ”Vrapčanski potok” u Zagrebu, održano je Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu u disciplinama 25m VK pištolj i revolver serijskog programa za seniore i seniorke.

U konkurenciji 18 ekipa i 89 natjecatelja, ekipa streljačkog kluba ”ISTRA” Marčana, u sastavu Ivica Bolonović, Dean Draščić i Dragan Zekić osvojila je treće mjesto u disciplini VK pištolj 10+10 dok je Ivica Bolonović osvojio brončanu medalju u pojedinačnom poretku u disciplini 25m serijski pištolj i revolver središnjeg paljenja serijski 15+15.

Za SK”ISTRA” Marčana, na prvenstvu nastupili su još i Emil Spada i Marcelina Marinović.

Čestitke svim našim natjecateljima!

Ovim natjecanjem završava još jedna uspješna sezona ”vatrenog” oružja u kojoj je klub, do sada, na Prvenstvima Hrvatske osvojio 10 puta titulu ekipnog Prvaka Hrvatske, 12 puta titulu ”viceprvaka” Hrvatske te 7 puta trećeplasirani dok u pojedinačnom poretku, tri puta smo imali prvaka Države, sedam puta viceprvaka i šest puta trećeplasiranog strijelca. Ujedno je bitno naglasiti da su za pripreme za natjecanja odnosno treninge, naši strijelci bili primorani odlaziti na civilno strelište u Vižinadu  i u Rijeku te su se time utrošila značajna novčana sredstva Kluba. U tijeku je uređenje ”mjesta za vježbe gađanja” na području Općine Marčana, a po završetku uređenja i dobivanju potrebnog odobrenja, članovi Kluba će imati, nakon 10 godina (nakon zatvaranje vojnog strelišta ”Valdebek”) ponovno mogućnost kontinuiranog besplatnog treninga, čime se otvara mogućnost postizanja daljnjih još boljih i značajnijih rezultata.

Za mjesec dana počinje sezona ”zračnog” oružja i pripreme u zračnoj streljani SK”Centar” u Puli, za nastup u 2. Hrvatskoj ligi zračnim oružjem.

Prvenstvo Hrvatske 2022., 25m VK pištolj 10+10 – ekipno
Prvenstvo Hrvatske 2022., 25m VK pištolj/revolver – pojedinačno
s lijeva: Emil Spada, Dean Draščić, Dragan Zekić i Ivica Bolonović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.